Speciell Specialpremiär

Vi är väldigt noggranna med vår öl. Vi drivs av passion och vill att varje droppe skall bära den kärlek och malt som vi lagt ned i brygden vidare till dig! Ibland vill man emellertid ta ut svängarna lite. Testa ideer. Göra något lite extra! Detta är bakgrunden till vår nya ölserie: Ahlafors Special.

Här får vi och vår bryggmästare möjligheten att i en liten, begränsad serie nå ut till dig som uppskattar exklusivitet och subtilt gränstestande. Vi är inte alltid lika “crazycool“ som våra yngre kollegor i craftbeerboomen, men som ett av sveriges äldsta hantverksbryggerier så vill vi kunna göra ölsläpp som utforskar sådant som vi tycker är intressant i stunden. Det kan vara stilar vi sällan besökt under åren, oväntade humlesorter, kryddningar o s v.

En sak är säker. Ölen kommer alltid vara typisk Ahlafors. Det är bara här i vår gamla vackra fabrik, med vår erfarenhet, laganda samt känsla för bygden och brygden som den kan bli till…av Kärlek&Malt!

Ahlafors Special #01 är en belgisk trippel. En trippel är en ljus, frisk klosteröl med beska och hög alkoholhalt. Komplexa, jästdrivna ofta lätt kryddiga dofter och smaker är stiltypiska. Ölstilen har hundratals år gamla rötter, men den ljusa färg som vår trippel har blev vanligt förekommande först under 1900-talet.

Färg Oklar, mörk, gul färg.

Doft Kryddig, fruktig doft med inslag av torkade aprikoser, kryddnejlika, ljust bröd, honung och pomerans.

Smak Kryddig, fruktig smak med liten sötma, inslag av torkade aprikoser, peppar, ljust bröd, honung och pomerans