
Ingredienser
1,5 l | Ahlafors Svagdricka | |
5 g | Ingefära (färsk) | |
1 st | Pomeransskal | |
5 st | Nejlikor | |
6 st | Muskotblommor | |
1/2 krm | Kardemumma | |
1 st | Kanelstång | |
0,5 tsk | muscovadosocker | |
0,5 dl | koncentrerad svartvinbärssaft |
Gör så här
Häll svagdrickan i en stor gryta
Tillsätt samtliga kryddor och socker.
Koka upp och låt sjuda utan lock i cirka 30 minuter.
Vätskan ska bara sjuda inte koka!
Ta av från värmen, låt svalna och sätt in i kylen. Låt
stå minst över
natten men gärna ett dygn.
Sila av kryddresterna och rör därefter ner
svartvinbärssaften.
Servera glöggen upphettad, gärna med russin,
mandel eller kanske en apelsinskiva och kanelstång!