Påskölet bättre än någonsin

Förra året blev det inget påsköl från Ahlafors Bryggerier. Ett fel i jäsprocessen gjorde att brygden gick till spillo.
– I år är vi tillbaka med besked och ett påsköl godare än någonsin, förklarar Christer ”Cralle” Sundberg.

20-årsjubilerande Ahlafors Bryggerier har gjort sig kända för sina olika säsongsbrygder, bland annat till de stora  högtiderna.

– Påskölet är min personliga favorit. Det är vårt matigaste och fylligaste öl som vi förfogar över i vårt standardsortiment. Den passar utmärkt till påskmaten, men kan lika gärna avnjutas som den är framför brasan. Påskölet ska inte drickas alltför kall, 12-14 grader är en lagom temperatur, upplyser ”Cralle”.

Thord Ericsson har tagit fram receptet på Ahle Påsköl, som bryggaren Andreas Jacobsson nu framställt.

– Det som särskiljer påskölet från julölet är att det är mycket mera malt – chokladmalt.

Dessutom är det starkare, alkoholen gör att det blir fylligare, förklarar Andreas.

Ahle Påsköl finns till försäljning på Systembolaget i Nödinge, Kungälv och Bäckebol.

– Av erfarenhet vet vi att ölet kommer att sälja slut, kanske rentav innan påskveckan tar sin början,

JONAS ANDERSSON
ALEKURIREN NR 10 2016
www.alekuriren.se