ASB -Ahlafors Spinning Bitter- Ny ale tillgänglig nu!

ASB Ahlafors Spinning Bitter
Extra speciella britter byggde Spinnerifabriken. De kom över havet med verktyg, utrustning och förmågan att dra riktiga rövarhistorier. När sista stenen var lagd, lutade de sig mot närmsta al, doppade tårna i forsen och skrockade: -This Ahlafors Spinning Bitter surely makes you spin a yarn!”

”To spin a yarn.” Engelska för: ”Att dra en skeppar- eller rövarhistoria”.


På etiketten till vår ASB (Ahlafors Spinning Bitter) finns ovanstående något mystiska skröna. Denna skeppar- eller rövarhistoria kräver kanske lite bakgrund:
Den 165-åriga spinnerifabriken Ahlafors i de gamla Västgötska gränstrakterna Ale härad, är sedan 25 år tillbaka hem för ett av Sveriges äldsta småbryggerier.
Här i Göta älvs dalgång har nationer, människor och idéer mötts i tusentals år. Idag fortsätter historien som gränsbygd där storstaden Göteborg möter landsbygd och idéer och människor från när och fjärran smälter samman till nya konstellationer, tankar, blandningar, dofter och smaker.
Historien om de engelska spinnerimaskinerna och montörerna är alldeles sann såtillvida att de var här och lämnade både maskiner och intryck efter sig.
Ahlafors-borna betraktades av övriga Ale-bor som något egna. Bruksortens slutenhet kombinerat med intryck långväga ifrån gav en särskild mentalitet. Den relativt tidiga och starka fotbollskulturen på orten, Ahlafors IF, kan kanske ses som en del av denna mentalitet?
Idén om att skapa ett litet lokalt hantverksbryggeri i en tid då något sådant i princip inte fanns i Sverige tyder definitivt på en särskild mentalitet där envishet och hängivenhet är centrala ingredienser!
Idag möts brittisk ölbryggningstradition, svensk industrihistoria och australiensisk hantverksskicklighet i Ahlafors Spinning Bitter. Du är bara en klunk bort från att bli en del av denna historia. Drick, njut och dela gärna med dig på våra sociala media av din historia kring vår öl med en bild, lite text, en limerick eller kanske en riktig rövarhistoria?

Ahlafors Spinning Bitter – makes you spin a yarn!