Ahlafors Special #02 är fantastiskare!!

Vårt bryggeri finns i den gamla spinnerifabriken Ahlafors i Ahle härad, Västergötland.
I vår trakt har träd, trä och hantering av dessa alltid spelat stor roll. Skogarna på Alefjäll och i Risveden har utgjort stora förråd av gran, fur och lövträ såsom ek.
Vikingaskeppen på Göta Älv tillverkades ofta av ekträ, kanske i de varv man funnit rester av vid Grönån nära Skepplanda.
Mer sentida var Alesnickarna under 1800-talet vitt kända traktörer av detta supermångsidiga naturmaterial. De byggde såväl Göteborgs landshövdingehus som många av Sveriges statligt uppförda fyrar. Alesnickarna var dessutom tidigt ute med prefab-teknik då de tillverkade stommar hemma som sedan transporterades och återuppfördes på platsen för byggnationen. Många äldre hus längs Bohuskusten har sitt ursprung i Ahle härad.

I Ahlafors Special #2 har vi anknutit till Ahletraditionen att ta tillvara träets möjligheter. Med en vördsam nick till Alesnickarna och Vikingaskeppsbyggarna vid älven har vi använt ek, denna gång som smaksättare.
Vi låter vår Bitter vila på ekfat som tidigare innehållit whisky från Smögen. På så vis tillför vi flera smakdimensioner till en redan smakrik ale: Whiskytoner finns där, men även ekträet tar god plats med sin speciella söt-torra bitterhet. Detta mot en fond av Bitterns egen krispiga beska och toner av smörkola och toffee.
Trä är fantastiskt!
I kombination med Kärlek&Malt blir det fantastiskare!!!